5 solutii de relaxare pentru femeia autohtona

5 solutii de relaxare pentru femeia autohtona

Fiecare om are metoda lui de relaxare. Se stie ca femeile se streseaza mai mult decat barbatii si nu reusesc tot timpul sa se deconecteze de la grijile zilnice cu aceeasi usurinta. Cauza tuturor bolilor este stresul si suntem indemnati zilnic sa ne stresam mai putin. Insa, cum sa reusim sa realizam asta cu succes sau cum sa ne facem timp pentru auto-terapie este mai greu de realizat decat pare si suntem cateodata satui de a mai incerca metodele clasice.

Traim alte vremuri cu acces la mai multe beneficii decat au trait poate parintii nostri. Cu toate acestea, stresul nu era considerat a fi problema secolului atunci, asa cum este in vremurile noastre. Tehnologia ne-a facut multifunctionali si multi-tasking, acest lucru derutand creierul si neacordandu-i practic nicio pauza de relaxare. Pe langa grijile financiare, sunt si griji moderne care ne fac anxiosi, cum ar fi FOMO (fear of missing out = frica de a nu pierde nicio ocazie).

Nu e de mirare ca solutiile vechi nu sunt foarte eficiente la grijile noi si poate de aceea trebuie aplicate solutii noi si creative sau macar modificate pentru a te destresa. In continuare iti prezentam 5 metode inovative care te pot ajuta sa te relaxezi cu adevarat.

  1. Aplica metoda Shinrin-Yoku

Numele suna complicat, insa tehnica este foarte simpla. Aceasta presupune plimbari de minim o ora in natura, inconjurata de copaci si plante care elibereaza in aer oxigen si praticule antibacteriene. Japonezii cred ca aceasta practica, efectuata saptamanal, te ajuta sa te destresezi, imbunatateste somnul, starea generala a corpului si iti aeriseste mintea.

  1. Incearca tutoriale de beauty

Youtube-ul este plin de tutoriale de tot felul, pentru fiecare necesitate de care nici macar nu stiai ca exista. Aventureaza-te in a explora diverse metode de a-ti imbunatati fizionomia prin diferite tratamente cosmetice, metode de stylying sau chiar arta machiajului. Fie ca iti redefinesti forma sprancenelor, iti faci un breton sau un machiaj de ocazie adecvat tipologiei fetei tale, energia investita in aceasta directie iti va aduce bucurie sau macar amuzament, in caz de fail.

La fel cum e si in bucatarie cand incercarea unei retete pentru prima data nu iti garanteaza succesul, la fel este si cu aceste tutoriale care, desi la prima vedere par foarte simple, au nevoie de exercitiu sau foarte multa concentrare si timp investit pentru a-si atinge scopul. Un lucru e cert, noutatea noilor activitati te va deconecta de la rutina zilnica si iti va da curaj sa incerci lucruri noi si in alte domenii.

  1. Include greutati in activitatile sportive

Traim cu siguranta in era fitness-ului si suntem bombardati pe retelele de socializare cu corpuri perfect lucrate si cu retete de cum sa le atingem si noi. Avand in vedere ca nu este vorba neaparat despre vedete care au asemenea reusite, acest lucru pare accesibil si pentru restul populatiei.

 Cauta si gaseste un fitness influencer care sa te inspire si include in viata ta practici sanatoase de viata precum si rutine de exercitii. Spre exemplu, poti observa ca simpla plimbare din jurul blocului poate deveni mai eficienta daca o realizezi purtand greutati la maini si picioare. Poti lucra si cu gantere sau alte greutati pentru a obtine rezultate rapide de tonifiere, fara sa te ingrijorezi ca iti vei supra dezvolta muschii, precum un barbat (muschii unei femei se dezvolta foarte greu).

Incearca sa incorporezi sau sa adaptezi sfaturile gasite in functie de nevoile si posibilitatile tale, si cerceteaza-le inainte sa le aplici intocmai, pentru a te asigura ca functioneaza si ca nu incalca limitarile impuse de starea de sanatate.

  1. Fa-ti cont pe Netflix & chill

Binging-ul („indoparea cu filme”) este o activitate foarte relaxanta si practicata de milioane de oameni pe glob. Cel mai accesibil loc care reuneste toate filmele si serialele din lume este Netflix si este disponibil cu un abonament lunar modic.

Lasa-te absorbita de un serial care iti place si lasa-te purtata de emotiile induse de acesta. In scurt timp vei uita de problemele zilnice si te vei ridica prin prisma comparatiei cu protagonistii acelor seriale. Si plansul e catharhic, deci nu te sfii sa plangi la un film. Te vei simti mult mai usoara si eliberata dupa.

  1. Fa o sesiune de leche-vitrine/ window shopping

Cumpararea unei noi rochii ne bucura si ne gandila centrul de recompensa. Insa, adesea ceea ce permite atingerea acestui sentiment este procesul care a dus la cumpararea rochiei : cautarea, probarea, hotararea, etc.. Cateodata ne lasam purtati de nevoia de a seta o finalitate unui proces inceput si cumparam cel mai dragut lucru din cele vazute, desi nu ne incanta foarte tare. Asa ne alegem cu haine care stau in dulapul nostru ani de zile, fara nici macar sa le fi taiat eticheta.

Reia procesul si transforma shopping-ul intr-o experienta a privitului, decat a cumparatului. Exerseaza capacitatea de analiza, controlul impulsurilor si cultiva practica minimalismului. Asta inseamna sa probezi lucruri pe care nici macar nu ai intentia sa le cumperi, doar pentru a avea parte gratuit de o experienta noua. Poti incerca for the fun of it, outfit-uri foarte indraznete si de ce nu, poti chiar achizitiona item-uri riscante daca iti doresti o schimbare de stil.