ARTA FENG SHUI LUCRURILE LA CARE TREBUIE SA RENUNTI DE URGENTA

ARTA FENG SHUI : LUCRURILE LA CARE TREBUIE SA RENUNTI DE URGENTA

Superstitiile au nascut de-a lungul timpului tot felul de reguli si obiceiuri care mai de care mai ciudate sau mai putin plauzibile. Insa, se zice ca nu exista coincidente si ca toate se intampla pentru un motiv.

In Univers, nimic nu se pierde, ci se transforma sau cateodata se transfera. Cand vine vorba de energie, adesea ne simtim fie la un pol, fie la celalalt si se crede despre obiecte ca ar avea la randul lor propriile energii. Transferul de energie permite incarcarea unor obiecte pozitiv sau negativ si de aceea trebuie sa fii atent ce astfel de obiecte tii in preajma ta, fie acasa, la birou sau locul in care-ti petreci foarte mult timp.

De aceea, arta feng shui reglementeaza ordinea obiectelor in casa ta si rolul lor in atingerea unui nivel energetic optim. Totodata aceasta arta dezvaluie semnificatiile ascunse ale unor obiecte de uz comun pentru a te ajuta sa realizezi o curatire energetica riguroasa.

Asa cum exista amulete sau talismane norocoase, la fel exista si obiecte care atrag ghinionul prin energia negativa stocata in ele. Pentru a permite fericirii si norocului sa-si gaseasca mai usor calea spre tine, trebuie sa indepartezi urmatoarele obiecte din casa ta :

Lucruri vechi, a caror istorie nu o stii

Desi incarcate de istorie si poate insemnatate financiara sau sentimentala, obiectele mostenite sau cumparate de la surse necunoscute vin la pachet cu un bagaj energetic riscant. Se crede despre obiecte ca pastreaza amprenta karmica a proprietarilor si pot ingloba suferinta acestora, pe care o transmit mai departe noului utilizator.

Lucrurile care trezesc amintiri negative

Inelul de la fostul sot, hainele din ziua accidentului sau vre-un cadou care nu ti-a placut, toate sunt imprimate de o energie negativa care te impiedica sa te eliberezi. Nu te mai atasa sentimental de lucrurile detinute, pentru ca permiti energiei sa te acapareze. Cel mai bine e sa arunci sau sa donezi lucrurile a caror revedere iti reactiveaza in memorie momente neplacute.

Oglinzile din dormitor

Din perspectiva feng shui, oglinzile sunt interzise in dormitor deoarece acestea atrag infidelitate in relatia de cuplu. Se crede ca oglinda care reflecta patul reprezinta o invitatie pentru un tert in cuplu. Pe langa asta, ca regula generala, se stie despre oglinzi faptul ca acestea stocheaza energiile negative si le intorc inapoi in timp, creand neliniste.

Statui

Sunt anumite statui care simbolizeaza saracia, ghinionul sau vestile proaste si e recomandat sa ne ferim din a le tine in apropierea noastra. Spre exemplu, cele care reprezinta pasari sau elefanti cu trompa in jos. Destul de frecvente sunt pasarile in colectia de bibelouri care inca se mai gaseste la loc de cinste in casele romanilor, atat in mediul rural cat si in mediul urban.

Florile ofilite sau animalele impaiate

Florile sunt motiv de bucurie, insa cum incep sa se oficileasca, energia pozitiva le paraseste fiind inlocuita de energie negativa. Arunca florile de cum s-au oficlit, chiar daca nu au murit de tot si evita si plantele cu tepi, daca esti irascibil, deoarece iti pot intensifica aceasta stare. Cu totii am vazut o vulpe sau un cap de cerb impaiat prin casa vre-unui vecin. Simbol al iubitorilor de vanatoare, in sistemul feng shui, animalele impaiate ar trebui evitate deoarece atrag dezastre de tot felul.

 Ceasurile stricate

Ceasul semnifica timpul si un ceas care a stat semnifica moartea. De aceea fie rezolvi problema ceasului, fie il arunci, pentru a nu atrage asupra ta stagnare, regres si alte nenorociri.

Incaltamintea veche

Ca regula generala, orice lucru stricat ar trebui aruncat in caz ca nu merge reparat. Inclusiv pantofii vechi si deteriorati ar trebui evitati. Pe masura ce pastrezi lucruri vechi si deteriorate atragi saracia si esti mai expus la atacuri energetice.

Tablourile triste

In ciuda talentului artistului si a pretului unei piese de arta sau a unui simplu tablou, sunt de evitat tematicile negative de tip dezastre naturale, suferinta si violenta. Acest stil atrage experiente similare in viata ta. Pentru experiente pozitive se recomanda altfel de tematici precum si o paleta coloristica vesela.